Imunosni sustav+

Imunosni sustav+

Karotenoidi za optimalan imunosni sustav.

Karotenoidi su antioksidansi. Husse super premium proizvodi sadrže visoku razinu luteina i beta karotena. Ti prirodni biljni pigmenti imaju antioksidativno djelovanje u tjelesnim stanicama. Osim toga, karotenoidi stimuliraju otpornost tj. imunitet (imunost). Istraživanja su pokazala da karotenoidi potiču humoralnu i staničnu imunost.

Humoralna imunost
  Oblik imunosti koja je uzrokovana izlučenim antitijelima. Izlučena antitijela se vežu za antigene na površini mikroba (kao što su virusi i bakterije) koji ih upozoravaju na uništenje. Naziva se humoralna imunost jer uključuje tvari koje se nalaze u humorusu ili u tjelesnim tekućinama. Termini antitijela i imunoglobulin često se koriste naizmjenično. Nalaze se u krvi ili tekućim tkivima, kao i u mnogim izlučevinama. Po svojoj su strukturi široki loptasti proteini u Y obliku. Kod sisavca postoji 5 tipova antitijela: IgA, IgD, IgE, IgG, i IgM. Svaki se imunoglobulin razlikuje po svojim biološkim svojstvima te se bavi različitim antitijelima. Antitijela su sintetizirana i izlučena pomoću plazma stanica koje proizlaze iz stanica B limfocita (B stanica) imunološkog sustava.

Stanično uzrokovana imunost je imunski odgovor koji ne uključuje antitijela već aktiviranje bijelih krvnih stanica makrofaga, prirodnih stanica ubojica (NK), antigen specifično citoksičkih T-limfocita te oslobađanje različitih citokina kao odgovor na antigen.

12 Stavki

po stranici

Popis rešetka

Stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 1. OPTIMAL MINI

  Super premium hrana prilagođena aktivnim psima manjih pasmina.

  85,00 kn
 2. PRO VALP

  Kompletna prehrana za štence u razvoju, trudne kuje i kuje u laktaciji.
  480,00 kn
 3. STERILISED

  Hrana za pse razvijena da zadovolji nutritivne potrebe odraslih steriliziranih pasa.

   

  450,00 kn
 4. PRO GIANT

  Potpuna hrana za velike i gigantske pasmine
  377,00 kn
 5. STERILISED MINI

  Hrana za pse razvijena prema nutritivnim potrebama odraslih steriliziranih pasa manjih pasmina.

   

  90,00 kn

12 Stavki

po stranici

Popis rešetka

Stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Scroll