L-karnitin

L-karnitin za uklanjanje masnog tkiva.

Karnitin nije prava aminoskiselina ali je zbog strukturalne sličnosti svrstana među aminokiseline te je poznata kao vitamin BT.

L-karnitin je sintetiziran iz esencijalnih amonokiselina lizina i metionina ali mora bit dovoljno vitamina B1 (tiamin) i B6 (piridoksin). Zbog toga dodatak karnitina u hrani može biti djelotvoran u nekim okolnostima. Karnitin je važan sastojak za metabolizam masnoća. L-karnitin pomaže pri unosu masnih kiselina u mitohondrije u stanicama tako da oni mogu pretvoriti kiseline u energiju.

1. Dodatak karnitina se najviše preporučuje kada se povećaju energetske potrebe psa obzirom da karnitin potiče pretvorbu masti u energiju. Tijekom natjecanja, utrki pasa ili bilo koje druge okolnosti s pojačanom aktivnošću, dodatak karnitina u hrani može biti korisan. Upravo zbog toga je Husse Optimal Energy dopunjena karnitinom. Kombinacija visoko prehrambenih masti s karnitinom jamči optimalnu opskrbu energijom za aktivne pse s povećanim energetskim potrebama.

2. Slijedeći razlog za dodavanje karnitina može biti smanjenje težine u slučaju pretilosti. Kod pretilih pasa, dodatak karnitina stimulira oksidaciju tjelesnih masnoća. Naravno, to mogu postići samo u kombinaciji sa smanjenim unosom hrane i povećanom tjelesnom aktivnošću, u svrhu povećanja eneretskih potreba psa.

3. U srcu postoji vrlo visoka koncentracija karnitina, što nije iznenađujuće. Srce se oslanja na masne kiseline za gorivo koje je potrebno za pumpanje krvi kroz tijelo. Mnoga istraživanja su pokazala da dodatak L-karnitina može pomoći u učinkovitijoj funkciji srca, posebno kod pasa kojima je diagnosticirana bolest srca.

1 Stavki

po stranici

Popis rešetka

  1. OPTIMAL LIGHT

    Super premium hrana za manje aktivne/ pretile pse ili za pse s dijabetesom i one koji brzo dobivaju na težini.
    175,00 kn

1 Stavki

po stranici

Popis rešetka

Nedavno pogledano
Optimal mini: 2 kg

Optimal mini: 2 kg

Super premium hrana za aktivne pse manjih pasmina
67,00 kn
VALP MAXI

VALP MAXI

Super premium hrana posebno razvijena za štence velikih i gigantskih pasmina.
385,00 kn
OPTIMAL MINI

OPTIMAL MINI

Super premium hrana za aktivne pse manjih pasmina
67,00 kn
OPUS LYNX

OPUS LYNX

Super premium hrana za mačke, formula bez žitarica, bazirana na krumpiru i pilet...
91,00 kn
KYCKLING & KALKON

KYCKLING & KALKON

Ukusni komadi piletine i puretine, kuhani te pečeni u ukusnom umaku
10,00 kn
Scroll